Nærvær i hverdagen

Små mindfulness-øvelser.. (DENNE SIDE ER UNDER OPBYGNING)

Tema: "Hvad nu hvis..."

Nogle gange er det ikke spøgelser eller lyde, der giver os mest frygt og angst. Helt almindelige ting som at træffe en beslutning, konfrontere en kollega eller det at få sagt fra, kan ofte give os bekymringer og angst - ja endda gøre os bange. Når det sker, kan mindfulness hjælpe os med at genskabe indre stabilitet.

Først, skrue ned for din "Hvad nu hvis..." hjerne.

Når angst og frygt lammer hjernen, har vi en tendens til at rette hele opmærksomheden på risiko og værst-tænkelige scenarie. Det begynder i det øjeblik "Hvad nu hvis..." propper op i vores hoved. Så i stedet for at give angsten første prioritet for opmærksomheden, så skrue ned for disse ikke-hjælpsomme angst-baserede negative tanker og følelser.

Dernæst, giv din angst omsorg.

Frem for at trække os tilbage eller skynde os væk fra angsten, kan vi i stedet bringe venlig opmærksomhed til følelserne: observer dine reaktioner og overvej hvad du i det næste har brug for at gøre. For at kunne arbejde med din "fight or flight" reaktion, og derved åbne op for angsten

Afsluttende, brug angsten til at komme videre:

Frygt og angst er essentiel for overlevelse. Det er forbundet med høj grad af energi og endda spænding, men i takt med at følelserne vokser, kan de let overtage styringen i hjernen. Her kan du transformere disse meget intense følelser til en stærk drivkraft.

TOP